Home » » VITAMIN UNTUK YANG GILA SELFIE

VITAMIN UNTUK YANG GILA SELFIE

Written By Suharmi Abdul Talib on Monday, 10 November 2014 | 05:11

SELFIE! itu lah trending sekarang.. tua muda lelaki perempuan semua pun dah berjangkit.. tak kira umur... aku pun berjangkit sama.. hahaha... tapi bila layan best gak selfie ni.. selfie dengan kawan, keluarga, anak isteri... rasa kelakar pun ada...

korang bayangkan punya besarnya impak selfie ni sampai kan perkataan 'selfie' tu sendiri dimasukkan dalam kamus! gila hebat... fuh... jom tengok apa makna selfie ni...



ha tu maksud dia. kalau ditranslatekan bunyi dia lebih kurang : gambar yang diambil sendiri melalui telefon pintar atau webcam dan dikongsi di laman sosial.

so senang cerita, snap gambar sendiri guna smartphone, pastu upload kat FB ke, instagram ke, suka hati koranglah. selfie lah banyak mana pun. jangan selfie yang tak senonoh sudah ok.


ada yang over sangat selfie ni sampai jadi sindrom. tak nak la sampai macam tu sekali kan. hehe. selfie kat bangunan tinggi semata-mata nak kan publisiti murahan.. sampai ada yang jatuh bangunan terus mati.. hmmm dah ajal nak buat macam mana kan..



sampai terciptanya monopod lah sekarang ni. haha. untuk memudahkan kita berselfie. batang panjang letak fon kat hujung pastu snap. siap bleh adjust lagi nak jauh ke dekat.. mak mertua aku pun join juga beli monopod brand yunteng tu. masa adik ipar aku kawin, ha sedara mara dekat jauh semua dah ada monopod masing-masing. dasat gile weh.. havoc berselfie masa tu... pantang aku angkat batang monopod tu, cepat cepat berkumpul belakang aku nak join selfie. hahaha... 

gila-gila selfie 1

gila-gila selfie 2


tapi yang kelakarnya, lepas selfie tu, sebelum post ke FB atau insta, mesti nak edit dulu kan? pakai camera 360 tu, guna effect glossy la, sweet la, bagi cerah, bagi muka nampak licin dan lawa habislah hehehe... apa kata, kalau kita selfie dan terus post ke FB tanpa perlu edit edit... gambar original, 100% tulen, tiada edit bagai semua tu... amacam? nak tak?

sape tak nak kan kulit lawa,putih, gebu, licin, berseri-seri... collagen lah yang bertanggung jawab menegangkan kulit kita agar lembut dan gebu macam kulit baby. ha kalau korang nak tahu kulit baby tu tinggi dengan kandungan collagen. sebab tu la kita suka cium-cium pipi baby ni. semakin tua colagen semakin hilang dari badan kita.

bila kolagen kurang kulit jadi kendur dan nampak tak bermaya. untuk mengekalkan kulit yang tegang kita kena maintain collagen dalam kulit kita. dah ada banyak suplemen collagen kat pasaran sekarang. korang boleh try lah mana yang sesuai. tapi periksa dahulu sama ada lulus KKM atau tidak. kalau tak lulus jangan guna. sebab dikhuatiri mengandungi bahan kimia merbahaya. kang kulit dari cantik terus jadi tak cantik. ok?

korang boleh cuba suplemen collagen powder shaklee ni. :)


haaaa korang makan collagen ni : 
- jerawat tak berani nak tumbuh kat muka korang
- muka kusam jadi berseri-seri
- muka gelap jadi cerah
- parut pun boleh hilang
- gebu dan tegang kulit
- kulit jadi lembap dan lembut
- mengurangkan kedutan di muka

nak tengok testimoni? 





korang bayangkan kalau korang dapat berselfie dengan yakin tanpa perlu edit gambar macam aweks aweks di atas ni. mesti best kan? gambar original tanpa edit. hehe. mesti ramai jealous nanti. hahaha. 

nak tahu lebih lagi tentang collagen shaklee? 


berminat nak cuba? hubungi saya! :)

Mie gebu,
Founder : Vita Cravers
0196346216,
Shaklee id 1025051,
FB page : www.facebook.com/vitacravers13 , www.facebook.com/mariberhentimerokok13
email : vitacravers13@gmail.com

4 comments:

  1. wah hebat, collagen for person how love selfie. =)

    ReplyDelete
  2. selfie lah dengan gambar original tanpa perlu diedit lagi. hehe.

    ReplyDelete