Home » » MAKANAN TOP 10 ADE VITAMIN E

MAKANAN TOP 10 ADE VITAMIN E

Written By Suharmi Abdul Talib on Monday, 9 June 2014 | 03:20

OK geng. So far ramai yg dah kenal dgn vita E shaklee. Sebotol ade 120 bijik, sehari makan Sebulan, bleh tahan 4 bulan. Best kan? Vita e ni Bagus utk kulit. Menghilangkan parut di muka dalam masa paling cepat 2 minggu.



OK. Korg Google sendiri lah laju2 ttg kebaikan vita e ni sendiri ye. Handphone canggih tp data plan xde, tu sedih bebenor yop. Entry Kali ni aku nak share 10 makanan yg mengandungi vita e yg tinggi. Harap entry ni dpt membantu korg ye. :)

1. Tofu/tauhu.
Tempat aku belah utara panggil tokua. Hehehe. Aku x suke Sgt makan tokua ni. Tp kandungan vitamin e dalam tokua ni tnggi beb 

2. Bayam.
Omputih panggil spinach. Makanan favourite Popeye tu la. Tp Kalo kita makan xde la tangan gedabak mcm die tu. Hehehe.

3. Kacang almond.
Kacang ni sedap. Selalu kite jumpa dalam coklat. Sekarang ni isu panas coklat cadbury plak dah. Hmmm. Kalo was was jgn makan ye. :)

4. Kuaci
Ha ni makanan faveret masa time study dulu. Sambil study, kunyah kuaci. Sambil tnggu bas, kunyah kuaci. Dah dalam bas pun makan kuaci jugak. Bersepah bas tu dibuatnya :p

5. Avocado
Buah ni aku x pernah makan. Tp mempunyai kandungan vitamin e yg tnggi. Sbb tu la ekstrak avocado ni byk digunakan dalam produk kecantikan.

6. Udang
Mmg faveret lah kalo makan ni. Tambah2 kalo yg sebesar pinggan tu. Try g Pulau Aman, Penang pekena Mee udang special. Hehehe

7. Minyak zaitun
Kalo pakai minyak ni utk memasak amatlah Bagus. Sbb minyak dari tumbuhan ni kurang kolestrol. Tp minyak zaitun ni mahal sket. Sbb tu ramai org jarang guna.

8. Ikan rainbow trout
Ikan ni ikan air tawar. Selain Layan dgn protein ia jugak kaya dgn vitamin e

9. Broccoli
Pahit tapi tnggi vitamin e. Selalu kalo cite omputih, kanak2 tak suka makan broccoli Sbb x sedap. Kena paksa bagai baru Nk mamam. Aku pun x suke. Maybe Lepas ni kena blaja2 la makan broccoli.

10. Labu
Ni kalo buat masak lemak mmg aku usia banget. Sedap sesangat. Pada yg suka makan labu bguslah. Dpt sumber vitamin E yg tnggi.


So far itu je yg aku nak share. Kalo rase tak suka makanan2 kat atas tu. Meh beli vitamin E Shaklee. Dalam bentuk pil, sehari makan sebijik aje. (Cik Abg, meh saye nak kongsi rahsia,vitamin E ni pun bleh jadi Viagra tau!) ;)


0196346216
Fb : vita cravers

0 comments:

Post a Comment