Home » , , » BABY HARIS MIKHAIL DEMAM : CORETAN SORANG AYAHNDA

BABY HARIS MIKHAIL DEMAM : CORETAN SORANG AYAHNDA

Written By Suharmi Abdul Talib on Sunday, 8 June 2014 | 05:58

Tgh syok lepak kat customer site kat area balakong. Sempat aku mengelamun kejap. Teringat anak kat Rumah. Haris Mikhail cahaya mata pertama aku. X brapa Sihat. Demam. Ni first time dia sakit setelah hampir 4 bulan Sihat. Risau la jugak kan. Pengalaman baru anak sakit.

Mula2 panik la jugak. Kepala dia mmg panas. Badan blom lg. Maybe baru nak start demam kot. Biaselah kan kalo baby x Sihat, merengek jelah keje die. Pujuk lah baby tu mcm mana yg boleh.
Bawak g klinik fauziah kat ampang, klinik ni mmg famous kalo bab kesihatan kanak2. Mmg ramai la selalunye. Isteri aku pernah pegi scan perut 4D kat sana. Murah jer. Rm120 skali cek. Bleh buat appointment secara online. Mudah ye.

Bawak masuk jumpa doktor, doktor sajidah namanya. Tgk muka mcm ada kacuk Arab sket. Die check temperature baby, 38 darjah celcius. Ade demam sket la. Doktor Tanya ade bawak baby pegi mana2 ke sebelum ni. Mmg ade pun. Sabtu ahad lepas ade kenduri adik ipar kat Rumah. Ramai Sgt org peluk cium baby tu. Maybe Sbb tu lah terkena demam.

Tp doktor cakap xde pape yg perlu dirisaukan. Demam sket jer. Die bg beberapa nasihat.
1) jgn pakaikan booties baby. Sbb nti demam lg tnggi.
2) kool fever bleh digunakan. Xde masalah.
3) mandikan baby utk bg badan die sejuk. Sbb kalo terlalu panas Nti bleh kejang.


Ade member sorg share pengalaman die, anak die demam. Bawak g spital jual 3 pagi. Nurse ambik baby die teruskan mandikan kat sinki. Korg imagine la air sinki pukul 3 pagi tu sejuk mana. Tujuan nurse bg mandi Sbb xnk badan baby panas Sgt. Nti bahaya. Ha itu nurse yg buat. Kita kalo x berani jgn pandai2 ye.
Pada yg ada anak umur setahun ke atas boleh la bg makan nutriferon Shaklee. Utk menguatkan sistem imun diorg. At least xde la senang2 diorg dpt penyakit. Lg pun supplement ni selamat dan di buat dari sumber semulajadi. dah 40 tahun research dibuat, lame tu. konpem thorbaik produk ni kan. Nasib baik haris Mikhail kecik lg. X bleh Nk consume nutriferon tu. Hehehe.

mie gebu,
0196346216

0 comments:

Post a Comment