Home » » NDT : Langkah awal dalam menjana pendapatan sehingga 7 angka...

NDT : Langkah awal dalam menjana pendapatan sehingga 7 angka...

Written By Suharmi Abdul Talib on Monday, 16 December 2013 | 03:24

bulan september 2013 aku melangkah ke alam perniagaan shaklee... ilmu ditimba, otak diguna, cara dibina, semangat membara... semakin hari semakin mara... tanggal 15/12/2013 aku melangkah lg setapak ke hadapan menyertai NDT (New Distributor Training) di holiday villa subang... ok ok tukar gaya penulisan plak...serius benor mukadimahnye... :p

kelas ndt yg aku join semalam mmg best. terima kasih kepada moyang shaklee aku puan Ainul dan kekandanya Faiz kerana sponsor tiket yg berharga rm40 tu... macih babah n mama ainul.. jasa mu dikenang... pertama kali aku join kelas yg dianjurkan oleh shaklee.. berbaur perasaan, bermacam perkara yg bermain di minda.. resultnya? AWESOME!!!

aku enjoy sgt kelas yg aku hadiri ni... mcm2 ilmu aku dpt, mcm2 benda baru aku belajar... speaker nya 2 org... Victor Lim, (shaklee regional GM SEA) dan Ethan Wang (sales director shaklee)... gaya penyampaian, gaya bicara, gaya komunikasi diorg, mmg menunjukkan diorg ni berwibawa dan berilmu... tgk pangkat diorg la kan... dgn jenaka santai, muka x lekang dgn senyuman, mmg x jemu dgr diorg bg talk... seronok aje sepanjang hari... Victor Lim lebih menyampaikan kepada sejarah shaklee, perbezaan shaklee, betapa hebatnya produk shaklee ni... Ethan Wang lebih kepada training kitorg SID nih... ethan byk ajar cara nk approach potential downline, cmne nk buat phonecall yg betul, cmne nk berbual dgn customer/downline...

aku kongsi kan part yg menarik masa aku g training tu yer... nk cite sumer byk sgt.. kena g n dgr sendiri perbezaan shaklee ni baru best...

1 mr victor lim suruh kitorg listkan impian kitorg... bermula dgn rumah cmne yg kite nak, pastu kereta impian kite, nk bercuti katne, nk pendapatan berapa angka dgn shaklee nih... fuh macam2 aku senarai dlm buku yg diorg provide tu... mmg kalo org baca diorg igt aku ni dah mereng, tp ape kisah kan, name pun impian kita sendiri, kite list down aje ape yg kite nak kalo dah ade income 7 angka... mr victor lim nak 3 org dtg depan baca impian yg kitrog tulis tuh... aku org kedua angkat tgn... hehehe.. nk jugakkkk... aku pun bace la impian aku kat semua yg hadir hari tu... ade la yg tepuk tangan bile dgn yakin aku cakap nk pendapatan sekurang-kurangnya 3 juta dalam masa 5 tahun akan dtg... thanks kepada yg memberi tepukan semangat... selesai baca impian, aku dpt la hadiah dr victor lim...

Mr Victor Lim

ni la hadiah yg aku dpt... pill box + 6 biji DTX, dgn booklet CoQ health plus

2 sharing drpd master aimi... part ni mmg best.. sebab bukti kukuh ade org yg mampu berjaya menjadi MASTER dalam masa 2 TAHUN JE... jgn buat muka terkejut atau senget.. master aimi mmg berjaya dgn shaklee dlm masa 2 tahun... aku kagum dgn dia... bila dijemput dtg ke depan, org nye kcik molek aje. kalo kite x kenal siapa dia, maybe kita igt dia org biasa2 je.. mmg dia org biasa. tp dia ada semangat kental dan waja yg aku respek abis... kisah mater aimi ni, dia dgn husband dua2 graduate oversea, dlm bidang bio tech kot, lupa lak, pastu balik malaysia, mintak kerja, gaji first 1600 je... x ke sikit tu... mcm mane la nak idup.. susah2 perah otak kat oversea dpt gaji byk tu je... sedih kan? husband die buat bisnes.. bile die tgk husband die byk spend time kat rumah, die jeles sgt. sbb impian die, duduk rumah, duit masuk... akhirnya join shaklee melalui kawan die... setelah 2 tahun, alhamdulillah, berjaya menjana pendapatan lumayan.. skrg ni dah pakai kereta volkswagen golf tu... kurang2 mau rm200k sebijik... kisah master aimi mmmg menjadi pembakar semangat kat kitorg.. ibu muda berusia 25 tahun ni mmg marvelous... kalo die boleh, kite pun boleh...

ni la master aimi... comel kan?
3 sharing drpg seorg senior coordinator (kalo x salah aku lah, kalo salah, sori yer) puan Zairinenah ttg anaknya yg menghidap asma... dia dan suami xde asma, keluarga pun xde sejarah asma, tp anak perempuan dia kena asma... masa malam first time anak dia kena tu, mmg diorg panik la xtau nk buat ape.. pernafasan anak dia sesak sgt, bila bawak g spital, doktor sahkan anak dia kena asma.. so kena la pakai bantuan pernafasan.. kesian anak dia, bru 2 tahun dah kena asma.. ibu ayah mana yg x risau kalo anak sakit kan.. mesti la nk tgk anak2 sihat dan ceria, so berbagai cara dibuat utk pulihkan asma anak dia, termasuk belajar urut utk org asma kat melaka... ada teknik2 urut utk org asma ni, tp budak2 mana suka kena urut kan, sbb diorg akan rasa sakit.. lgpun sekali urut makan masa 45 minit.. anak dia x tahan la dgn urutan tu.. akhirnya satu hari kawan senior coordinator ni suggest produk shaklee... at first try mealshake, omega guard dgn vita c chewable, ade kemajuan, asma anak dia dah berkurang. tp still ada. cuma x sekerap dulu. tapi puan nina nk produk yg boleh terus hilang kan asma anak dia ni. akhirnya vivix sebagai hero cerita ni.. alhamdulillah anak puan nina dah beberapa bulan x kena asma.. tidur pun nyenyak.. 

a few slide about shaklee...
shaklee dah smpai angkasa lepas!










atlet2 olimpik yg guna produk shaklee, sila kagum okay!

the shaklee difference
akhirnya ni la gmbr yg aku paling suka masa kat kelas tu... hehehe


bersama Ethan Wang, shaklee sales director, kak sha, kak azila

bersama Victor Lim, shaklee GM SEA, kak sha, kak azila
lepas ni aku nak cari sesiapa yg berminat nk menjana income 5, 6, 7 angka utk join aku mencapai impian itu... duit mmg aku x bleh nk bg, tapi CARA tu aku bleh ajar mcm mana... aku mencari insan yg x mahu hanya makan gaji, yg tak mudah berputus asa, yg berani berubah, yg berani sahut cabaran, yg mahu impian dia terlaksana.. kepada insan2 di luar sana, shaklee dah buktikan ramai yg dah berjaya, ramai yg dah kaya, ramai yg dah menjana pendapatan 5,6,7 angka! takkan kita nk tgk je dari jauh.. mari! bersama-sama kita berusaha merubah masa depan kita...jumpa lg di entri yg akan datang.. peace.. :) 0196346216





1 comments: