Home » » The father of all foods... Hello Alfalfa...

The father of all foods... Hello Alfalfa...

Written By Suharmi Abdul Talib on Saturday, 21 December 2013 | 17:52

dari mana alfalfa mendapat nama? dari perkataan arab yg membawa maksud bapa segala makanan atau father of all foods. begitu gah maksud nama alfalfa ni. The alfalfa plant is related to the pea family. setiap bahagian alfalfa bagus. daun dia, bunga dia. kalo org dulu2, bunga dan daun alfalfa direbus dan diminum 3 kali sehari sbg herba. secara traidisionalnya, kegunaan dia utk menambah selera makan dan melancarkan penghadaman. alfalfa kaya dgn vitamin A, C dan K.

"As an herbal supplement, alfalfa is available in capsule, powder, tablet and liquid extract form. The herb is rich in protein as well as vitamins A, C, E, and K. It is a nutritious whole food, packed with antioxidants and minerals including magnesium, calcium and iron. Heavy in phytoestrogens, alfalfa is used in the treatment of menopause symptoms to combat estrogen deficiency. It is also a popular tonic for flushing the body of toxins."  - sumber : internet

kalau dalam perubatan cina, air jus alfalfa diminum sbg rawatan utk batu karang, dan akarnya digunakan utk mengawal demam dan penyakit kuning. byk kebaikan alfalfa ni. tp utk dptkan benih, tanam, tnggu die besar, dan buat sbg minuman herba mmg lambat. thanks to Shaklee, sbb dah menyediakan supplement utk alfalfa dalam bentuk pil. ade botol kecik dan botol besar. botol kecik ade 330 bijik. botol besar ade 700 biji. sehari maksimum makan 10 biji. kepada yg baru nak cuba boleh makan 3-4 biji dulu. kalo ok, boleh makan 5 biji pagi, 5 biji malam. kalo mulut besar, nk telan 10 biji sekali gus pun xpe. 

org sembelit digalakkan makan ye. dpt cuci usus kita, dpt menyah toksin. dpt cuci buah pinggang jugak. saye sendiri makan alfalfa from shaklee ni, kesan dia mmg best. dulu pagi2 g tandas buang sikit2 je. skrg ni pagi2 g tandas mmg best, byk yg keluar dari badan. menderu-deru bak F1. hehe. 










*PRODUK INI BUKAN BERTUJUAN UNTUK MENDIAGNOSIS, MERAWAT, MENYEMBUHKAN ATAU MENCEGAH SEBARANG PENYAKIT

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK MENDAPATKAN ALFALFA INI. 

>>> MIE
>>> SHAKLEE ID : 1025051
>>> 0196346216 (WHATSAPP, SMS, WECHAT)
>>> PERSONAL FB : SUHARMI ABDUL TALIB
>>> FB PAGE : VITA CRAVERS
>>> EMAIL : sirbiznatch_13@yahoo.com
>>> BLOG : suharmitalib.blogspot.com





0 comments:

Post a Comment