Home » » 10 MAKANAN YG MEMBAKAR LEMAK

10 MAKANAN YG MEMBAKAR LEMAK

Written By Suharmi Abdul Talib on Sunday, 24 August 2014 | 21:36

hari ni aku nak share info ttg 10 MAKANAN YG MEMBAKAR LEMAK

hopefully dgn info ni kita bleh ubah sket diet makanan harian kita dgn makanan2 ni. mungkin bleh membantu kepada yg nak lose weight especially :)

vita, cravers,
BAKAR LEMAK


1. Oat : oat ni bleh mengurangkan rasa lapar. malah ia dpt membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam badan kita.

2. telur : telur kaya dgn protein dan rendah kalori. telur ni kalo korg nak tahu dpt membantu membina otot dan menaikkan paras kolestrol baik dlm badan. sbb tu la ahli bina badan telan telur mentah sehari 20 bijik selambe badak diorg je.

3. apple : tak kisah la merah ke hijau, apple ni kaya dgn anti oksidan dgn mengandungi Pectin yg dpt membantu mengurangkan sel sel lelemak dalam badan. hoho

4. cili hijau : podeh ha tapi amat bagus sobab ado Capsaicin yg membantu dalam pertumbuhan sel sel dalam badan dan dpt membakar kalori dgn cepat. tapi makan tu agak2 la. jgn telan smpai segenggam plak. bukan lemak yg terbakar tapi lidah.

5. bawang putih : mengandungi Allicin yg bersifat anti bakteria dan bawang putih dpt mengurangkan lemak dan buang kolestrol jahat

6. madu : bukan madu tiga. tapi madu utk minum. campur dalam air suam dan minum. amalkan setiap hari. madu tiga pun bleh tlg utk kurus. kalo dah kena kejar dgn isteri pertama hari2 konpem la kurus kan?

7. teh hijau : antara yg terbaik utk tlg kurangkan berat badan. amalkan sehari minum 2 cawan. :)

8. tomato : bukan saja mampu membakar kalori dgn cepat, malah dpt membantu kita kurangkan risiko dari barah

9. dark chocolate : coklat pahit pahit manis ni mengandungi flavonoid, yg dpt membantu mengurangkan paras kolestrol dalam darah dan jugak dpt bantu membakar lemak dalam badan.

10. gandum : menolong meningkatkan metabolisma dan mengurangkan lemak dalam badan.

malas nak makan semua semua ni? saya ada cara nak bakar lemak dgn cara yg lebih mudah. pm jika nak tahu dgn lebih lanjut. :)

Mie Gebu,
0196346216,

0 comments:

Post a Comment