Home » , , , , , » VIVIX SHAKLEE MEMBUATKAN ANDA MUDA 25 TAHUN!!!

VIVIX SHAKLEE MEMBUATKAN ANDA MUDA 25 TAHUN!!!

Written By Suharmi Abdul Talib on Sunday, 23 February 2014 | 03:37

tgh syok belek2 buku Shaklee, mata terpandang kat satu produk ni. botol kaler maroon, kotak luar kaler putih. cantik. nama dia Vivix. sempoi bukan main name. tgk gmbr botol vivix ni, ade tertulis BOTANICAL BEVERAGE MIX. apekebenda kah itu? haaaa, botanical tu maksudnye vivix ni dibuat dari tumbuh-tumbuhan. beverage ni maksudnya minuman. bukan dalam bentuk pil, kapsul, softgel atau tablet. dan mix tu meaning that ia dibuat dari campuran 4 tumbuh tumbuhan utama yg menjadikan vivix ni power rangers. ingat ye, empat. bukan 5,6,7.


ok. then aku bace lagi dan lagi gmbr botol ni, ade tulis GRAPE, POLYGONUM CUSPIDATUM, ELDERBERRY, PURPLE CARROT. ni lah nama2 4 tumbuhan power tuh. kaler sirap shaklee ni lebih kurang mcm ribena. rasa dia masam2 manis sket. bile tgk harga, fuhhhhhh mahal gile beb. yes memamg mahal! aku nk terbeliak mata tgk. botol kecik ni dasat harga nye. tapi setelah aku kaji dan kaji, harga yg shaklee tawarkan ni amat rendah sebenarnya kalo nk dibandingkan dgn manfaat vivix nih.


MANFAAT VIVIX FROM SHAKLEE

manfaat vivix ni adalah ANTI-AGING TONIC maksudnya awet muda. pengamal vivix ni boleh kelihatan seperti 25 tahun lebih muda. pergh!!! hebat tu! sebab vivix ni mempunyai kebolehan memperbaiki DNA dan merawat sel. dan nama substance yg bertanggung jawab buat vivix ni power ialah RESVERATROL. mende alah ni mempunyai anti oksidan yg kuat. sbb tu ia bertindak sbg anti aging tonic yg power rangers.

KENAPA KITA MENJADI TUA?

cuba tgk muka mak ayah kita, ada kedutan kat area mata, dahi, tepi mulut, dan terserlah lagi bila diorg senyum atau ketawa besar bila tgk maharaja lawak mega. cuba bayangkan pulak bila umur mereka menjangkau umur mereka. adakah kita mempunyai kedutan seperti itu atau lebih teruk lg? sebenarnya proses penuaan ni masih menjadi misteri di dalam dunia sains. namun ada beberapa faktor kenapa kita menjadi tua.

1. DNA kita melalui 2 fasa sepanjang hayat kita. yg pertama fasa membesar. cuba tgk remaja umur 17 ke atas. especially anak2 dara umur 20 an. cantik, kulit tegang, body solid. sbb DNA kita sedang melalui fasa membesar. dia tgh develop sel2 dalam badan kita. bila semakin tua, sel2 dalam badan kita byk yg dah musnah dan rosak, sebab byk sgt terdedah dgn oksida oksida dan bahan tercemar di luar sana. so DNA kita akan melalui fasa pemulihan. sbb tu semakin tua kulit akan berkedut. 

2. faktor kedua ialah lifestyle. kalo kita hidup secara tidak sihat, seperti makan berlebihan, tak kawal pemakanan, merokok, dadah, sel akan lebih cepat mati awal drpd kematian semulajadi. keadaan ini akan menyebabkan kita nmpk lebih tua dari umur sebenar. 

3. dalam badan kita, sel mitokondria (penjana tenaga) akan musnah secara semulajadi, semakin kita tua, kecekapan mitokondira menurun dan menyebabkan fungsi sel turut menurun. so organ badan kita pun sekamin kurang kecekapan utk berfungsi.

4. Advanced glycation end products atau AGE protein. penimbunan protein ni akan menyebabkan kerosakan tahap selullar yg akan menganggu keutuhan sel dan panjang umur. 

ok dah faham kan faktor2 kenapa kita jadi tua.




APA ITU DNA?

Istilah ujian DNA meniti di bibir masyarakat kita - hasil sumbangan peningkatan kes jenayah dan lambakan siri drama penyiasatan yang ditayangkan di televisyen. Namun tahukah anda apa yang dimaksudkan dengan DNA? DNA ialah singkatan kepada asid deoksiribonukleik, satu molekul penting bagi semua sel hidup.

Menurut Timbalan Dekan (Penyelidikan dan Pengajian Pasca Siswazah), Pusat Pengajian Sains Kesihatan Universiti Sains Malaysia, Dr Zafarina Zainuddin, DNA ialah sejenis molekul yang terdapat dalam semua sel, kecuali sel darah merah. Ia adalah molekul yang menyimpan kod genetik yang menentukan semua ciri-ciri manusia seperti warna kulit, mata, jenis rambut dan sebagainya.

DNA dalam semua jenis sel dalam satu individu adalah sama. Ini bermakna, DNA dari air liur, rambut, darah atau air mani adalah sama bagi setiap orang. Bukan manusia saja yang mempunyai DNA malah semua organisma hidup termasuk tumbuhan, haiwan dan bakteria juga mempunyai DNA. Ia adalah molekul asas yang sangat penting dalam semua organisma hidup.

Menariknya, DNA bagi setiap individu di atas muka bumi ini adalah unik iaitu berbeza antara satu sama lain kecuali bagi kembar seiras. Inilah sebabnya ujian DNA digunakan dalam penyelesaian banyak kes jenayah atau bagi penentuan keturunan khususnya untuk kes perebutan anak (yang tidak diketahui bapanya) seperti kerap terjadi di negara Barat.

ini contoh gambar DNA


RAMUAN UTAMA VIVIX SHAKLEE

1. ANGGUR MUSCADINE



- satu satunya anggur di alam ini yg ada lebih satu kromosom, yg mana berpotensi utk memanfaatkan kesihatan
- mengandungi asid ellagik (tiada dlm anggur jenis lain) yg mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria

2. PURPLE CARROT


- sumber terbaik vitamin A, carotenoids, phenolics, polyacetylenes, icsocoumarins, dan sesquiterpenes
- mengandungi anthocyanins yg menjadi penyebab kepada lobak ini berwarna ungu
- anthocyanins ni bagus kerana ia adalah anti oksidan, anti radang, anti mikrobial dan anti carcinogen
- juga mengandungi asid klorogenik yg merupakan anti oksidan paling banyak di dalam semua jenis lobak

3. ELDERBERRY (Sambucus nigra)


- berkesan mengubati simptom selsema, terutamanya influenza B
- mengandungi vitamin A dan B, anthocyanin, amino acid, carotenoid, tannin dan rutin
- dpt menguatkan sistem imun, melawan jangkitan virus dan flu, jangkitan asma, yeast, batuk, sesak hidung dan dada, diabetes dan merendahkan tahap kolestrol
- mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok, dan sakit jantung

4. POLYGONUM CUSPIDATUM


- banyak ditemui di asia, amerika utara dan eropah
- sumber komersial RESVERATROL
- resveratrol ni lah yg melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet, dan mengurangkan berat badan


MEKANISMA VIVIX SHAKLEE

OK. korang dah faham kenapa kita tua, ramuan utama sirap shaklee ni, apa itu DNA, sekarang meh tgk 4 mekanisma utama vivix shaklee nih.

- Mempertahankan DNA (defense )
- Memberikan tenaga DNA (energy)
- Memulihkan DNA (repair)
- Meningkatkan DNA (performance)
Korang ingat singkatan ni DERP , defense, energy, repair dan performance. senang je nk hafal formula ni. :)


AYU RAUDHAH BERGETAH!!!

haaaa. korang kenal kan artis ni??? sape lg kalo bukan isteri Zaquan Adha tuh. tgk la ayu raudhah cm mane. bergetah beb. hehehe. dia mmg jaga pemakanan, sebab dia senang naik berat badan. dan juga, ayu raudhah amalan VIVIX SHAKLEE sbg petua utk menjaga kecantikan dia. haaa, tu la rahsia ayu raudhah. sbb tu la Zaquan kejar smpai dpt. hehehe. tp skrg alhamdulillah dia dah pakai tudung. :)


PEROKOK TEGAR TAK NAK HISAP ROKOK DAH!!! 

tabiat perokok tegar selalunya lepas makan, dia mesti nak hisap rokok. kalo tak hisap dia akan rasa kurang. tak lengkap apa yg dia makan td tanpa rokok. hehehe. tapi, bila dia dah start amalkan vivix ni, dia akan rasa hilang nikmat nk merokok. setiap sedutan rasa pahit kelat dan tak sedap. amalkan sehari satu sudu je sirap shaklee yg sedap ni.

lama kelamaan, sebatang rokok pun dia tak mampu nk habiskan. hisap 2, 3 pam je dah give up. lama2 rokok pun dah tak nak pegang dah. hehehe. itulah kehebatan vivix, bukan setakat memulihkan perokok tegar je, malah awet muda you. tgk la Ayu Raudhah tu.

kepada isteri-isteri di luar sana yg amat mahukan suami mereka berhenti merokok, bolehlah cuba produk vivix ni. senang sgt. sehari satu sudu je selepas sarapan. minum hari2. insyaAllah lama2 suami dah xnak merokok. boleh juga hadiahkan pada bapa2 yg perokok tegar. hehe.


PESAKIT DIABETES KRONIK PULIH SETELAH MINUM VIVIX!!!






Shaklee Regional Manager South East Asia, Mr Victor Lim pun amalkan vivix tau. die dah lama amalkan. tgk la sendiri betapa mudanya dia. cuba teka berapa umur dia?





apa2 pun, VIVIX ni mmg mahal gila2! tapi manfaat yg vivix ni boleh berikan untuk pengamalnya tidak ternilai. pendek kata BERBALOI-BALOI!!!

nak murah? boleh jer. daftarlah sebagai ahli (rm75 jer). dpt harga murah. ATAU beli 2 botol vivix ni, dpt FREE MEMBERSHIP SHAKLEE. terbaik!!!


hubungi saya sekarang!

suharmi talib, 

0196346216,

FB page : vita cravers

email: vitacravers13@gmail.com




0 comments:

Post a Comment