Home » » KEPUASAN HATI PELANGGAN DGN PRODUCT SHAKLEE

KEPUASAN HATI PELANGGAN DGN PRODUCT SHAKLEE

Written By Suharmi Abdul Talib on Tuesday, 14 January 2014 | 03:28

setelah hujan lebat turun mencurah-curah tanpa belas kasihan, otakku tiba2 menyuruh minda menggerakkan tulang empat kerat memetik papan kekunci yg tidak mengenal erti sakit pabila ditekan... ;P poyo tol ayat.

setelah 5 bulan berkecimpung dalam bisnes shaklee ni, ada suka dan duka, ada manis dan pahit, ada susah dan senang dah aku lalui. biasalah dalam dunia perniagaan, kalau xde cabaran baik xyah bermiaga. cabaran itulah yg akan menyenangkan kita kelak.

masih lg segar dalam ingatan ku tika di bulan oktober... promosi collagen powder from shaklee berlangsung... bagai nak rak promo.. promo punya promo, ada seorang insan berminat nak beli collagen pada harga promo nih...org itu tak lain dan tak bukan, mak mertua aku sendiri... mula2 katanya nak beli 3 kotak aje, tp akhirnya dia borong satu batch (beli 6 kotak, percuma 1)... happy sgt bila sales menjadi bulan tu.. walaupun hanya berjaya jual satu batch jer, tp aku bangga dgn pencapaian tu as a newbie in this business. setelah 3-4 bulan dia amalkan minum colagen powder nih, aku dah nampak perubahan dia. ada kemajuan. sebelum ni, tangan emak mertua aku sensitif. especially kat tapak tangan. dia x boleh guna pencuci sabun sembarangan. kalo tidak, mesti tangan dia naik biji2 dan gatal2... biji2 tu pulak mcm ada air bisa dalam dia. mmg tak selesa... sabun yg hanya boleh diguna amat terhad, sunlight sahaja. sabun pencuci pinggan yg lain is a no no. kalo tidak, mmg jenuh menggaru n penuh biji2 tgn dia. kesian. walaupun guna sunlight yg boleh tolerate dgn kulit mak mertua aku. tp kulit tapak tgn dia senang mengelupas. kdg2 sbb terkena sabun basuh baju.

masalah timbul kalo balik kampung ada kerja kahwin. biasalah, perempuan tlg masak2, potong2 ayam, daging, nak basuh2 pinggan mangkuk. lain rumah, lain la sabun cuci pinggannye. perubahan yg aku nmpk, setelah telan colagen powder ni, tgn dia dah xde mengelupas mcm dulu. cantik dah tapak tgn tu. jari jemari pun dah cantik. xde biji2. kuku pun berkilat. shining mcm pakai nail polish. tp dia masih pakai sunlight lah. muka dia pun dah berseri skrg. bekas2 jerawat tu makin pudar. gebu dah skrg. hehe. yg x tahan tu, bapak mertua aku pun consume jugak colagen ni. tp x konsisten la. seminggu dalam 2-3 je dia minum. tp muka pun dah nmpk muda sikit. sayang gambar x dpt nk provide utk buktikan. diorg segan. hehe. xpelah. janji terbukti berkesan.





ok itu pasal colagen. ni pasal rakan kerja aku, abang nasir namanya. dah 34 tahun bekerja kat tmpt aku kerja tu. umur dah 53... biasalah, kalo dah umur mcm tu, 3 serangkai ni mesti datang punya, kencing manis, sakit jantung, darah tinggi. tp nasib baik kawan aku ni kena darah tinggi saja. tp darah tinggi dia agak teruk... kalo kerja pressure sikit, mula nak pening2 nak pengsan. lepas tu pandangan pun dah blur, setiap benda yg dia tgk, mcm ada 2.. bahaya tu... dia pun dah x bleh drive lama2. kalo lebih 2 jam, mula lah cepat letih, pening2... pernah sekali tu, dia tgh drive nk balik kerja. belum sempat smpai rumah, dia rasa pening, berpeluh-peluh dan pandangan kabur. dia stop cepat2 kat tepi jalan dan berehat. dia tidur kejap, dan lepas tu dah ok sikit, baru sambung drive. kitorg keje mmg kena pergi sana sini, jumpa customer n provide service. so masalah la kalo dia asek pening je kan. ubat doktor dia ade try, tp kena makan selalu. dgn umur yg semakin meningkat, kurang eloklah kalo asek telan dadah jer.

so aku pun suggest kat dia, cuba product shaklee. garlic complex. produk ni bebas dadah yer. dan fungsi dia utk mengawal tekanan darah supaya tak cepat naik. sbb mmg kebaikan bawang putih ni, amat sesuai dgn penghidap tekanan darah tinggi. setelah sebulan dia try, alhamdulillah. dia dah jarang2 pening mcm dulu. kalo kerja pressure sikit pun, dia boleh handle.  drive pun dah yakin. bolehlah drive pegi jauh2 skit. perut dia pun dah kempis sikit. maybe dia jaga pemakanan, dan amalkan garlic complex shaklee. dia happy dan berterima kasih sbb aku kenalkan produk tu kat dia. dan skrg ni, dia amalkan omega guard pulak. utk dia dgn isteri dia makan. syukur alhamdulillah.



kisah ketiga, ttg sepupu isteri ku. perempuan. badan dia gempal. masih bujang. dia cuba set kurus shaklee.
cinch choc, lechitin, n alfalfa. setelah dua bulan try, nmpk badan dia dah susut. berat pun dha berkurang katanya. dia control makan, nasi especially. bukan x makan langsung, tp makan sikit saja. malam x makan nasi. ganti dgn benda lain. dia minum cinch shake mix tu waktu pagi, atau malam. mmg kenyang sbb kandungan serat yg tinggi dlm cinch tuh. dia juga mengamalkan puasa sunat isnin dan khamis. alhamdulillah, effort dia berbaloi. skrg ni masih meneruskan usaha utk kurangkan berat badan. chaiyok!!!

lepas dia try set kurus shaklee, dia dok tanya2 pasal produk lain pulak. next product yg dia beli adalah omega guard dan sustained release vita c. dia beli uk mak dia sekali. baguslah gitu. hehe. dia dah percayakan produk shaklee sbb mmg terbukti berkesan. siap beli utk mak sekali. then next produk yg dia beli adalah ostematrix. ni utk kesihatan tulang. dia hadiahkan utk kakaknya yg ada masalah tulang rapuh.

bila kita sharing ttg kebaikan sesuatu produk, org lebih mudah utk membeli. dan bila dah cuba sendiri, pasti nak cuba lg. sbb mmg terbukti keberkesanannya. alhamdulillah, sambil2 berbisnes, sambil dpt tmbh ilmu ttg kesihatan, sambil dpt tlg org. seronok sgt. syukur alhamdulillah. jumpa lg di entry yg akan datang. peace.




suharmi talib,
0196346216,
sirbiznatch_13@yahoo.com
fb page : vita cravers

2 comments: